Мароко - великолепието на имперските градове

 • Самолетен билет за директен чартърен полет София - Маракеш - София на авиокомпания "BH Air";
 • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см;
 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 3 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря;
 • 1 нощувка в Рабат в хотел 4* със закуска и вечеря;
 • 2 нощувки във Фес в хотел 4* със закуска и вечеря;
 • Входна такса за руините на Волубилис
 • 1 нощувка в Казабланка в хотел 4* със закуска и вечеря;
 • Общинска такса (1,76 евро на ден);
 • Посещение и обиколка на Маракеш, Мекнес, Фес и Казабланка;
 • Посещение и разглеждане на Рабат и водопада Узуд
 • Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език;
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
 • Представител на туроператора с български език по време на целия престой
 • Оферта №: 142987, екскурзия
  Нощувки: 9 дни, 7 нощи
  Транспорт: Автобус, Самолет
  Тръгва от: София
  Маршрут: Маракеш, Рабат, Казабланка

  Програма

  • Ден 1

   Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 15:00 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане на летището в Маракеш в 17:30 ч. и посрещане от местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка.

  • Ден 2

   Закуска. Възможност за посещение на градините на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Обзорна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Следобед посещение на: джамията Кутубия (отвън), градините Менара, гробниците на владетелите от династията Са‘адид и прекрасния образец на дворцова архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali".

  • Ден 3

   Закуска. Отпътуване към едно от природните чудеса на Мароко - водопада Узуд . Самата дума оuzoud идва от берберски и означава "маслина", заради намиращите се тук маслинови дървета. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid, в превод от арабски "Реката на робите"). Отвсякъде дебнат маймуни, които търсят какво да отмъкнат за хапване от туристите. Свободно време за обяд и разходка. Следобяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка. 

  • Ден 4

   Закуска. Отпътуване за Рабат - административната столица на Мароко, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти.  Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Посещение на Казба Удайя, преминаване през пиратския град до откриващата се панорамна гледка към Рабат, град Сале и океана. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка. 

  • Ден 5

   Закуска. Отпътуване към Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“ - един от четирите имперски града, който по време на управлението на Мулай Исмаил бил столица на Мароко. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Кратка обиколка на града. Свободно време за обяд. Посещение на руините на Волубилис. Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

  • Ден 6

   Закуска. Следва ден, посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Обиколката започва с посещение на фабрика за керамика и кратка фотопауза за панорамни снимки на град Фес. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресе Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис и в която се помещават образователно училище и единствената във Фес и една от малкото отворени за немюсюлмански туристи джамия. Срещу нея се намира хидравличния часовник с невероятна структура Дар Ал Магана и най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Обиколката продължава с известния фонтан Нежарин и търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за кожени изделия. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

  • Ден 7

   Закуска. Отпътуване за Казабланка. Обзорна обиколка на Казабланка - най-големият и най-романтичният град в Мароко. Посещение на старата Медина, площад "Мохамед" V, търговската улица, датираща още от 1930 година, площада на Обединените нации, най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. Обиколката продължава с посещение на джамията "Хасан II" (отвън), втората по големина джамия в света след тази в Мека. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

  • Ден 8

   Закуска. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч.

  • Ден 9

   Пристигане на летището в София в 00:50 ч.

  Цени и дати

  Цени

  Дата на тръгване човек в двойна стая Допълнително легло в двойна стая единична стая
  01.10.2019 1437.66 лв.  1437.66 лв.  1682.16 лв. 
  08.10.2019 1418.10 лв.  1418.10 лв.  1662.60 лв. 
  15.10.2019 1398.54 лв.  1398.54 лв.  1643.04 лв. 

  Допълнителни доплащания

  • Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali", при минимум 15 туристи
   За лица от 0 г. до 99 г. цена 45 EUR
  • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
   За лица от 70 г. до 100 г. цена 0 BGN
  Цената включва Цената не включва
  1. Самолетен билет за директен чартърен полет София - Маракеш - София на авиокомпания "BH Air";
  2. Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см;
  3. Трансфер летище - хотел - летище;
  4. 3 нощувки в Маракеш в хотел 4* със закуска и вечеря;
  5. 1 нощувка в Рабат в хотел 4* със закуска и вечеря;
  6. 2 нощувки във Фес в хотел 4* със закуска и вечеря;
  7. Входна такса за руините на Волубилис
  8. 1 нощувка в Казабланка в хотел 4* със закуска и вечеря;
  9. Общинска такса (1,76 евро на ден);
  10. Посещение и обиколка на Маракеш, Мекнес, Фес и Казабланка;
  11. Посещение и разглеждане на Рабат и водопада Узуд
  12. Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език;
  13. Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
  14. Представител на туроператора с български език по време на целия престой
  1. Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali";
  2. Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер;
  3. Входна такса за градините на Мажорел (7 евро/човек), входна такса на джамията "Хасан ІІ" (12 евро/човек) - заплащат се на място;
  4. Обяди;
  5. Напитки по време на храненията;
  6. Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място;
  7. Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава);
  8. Застраховка "Отмяна на пътуване"

  Екстри

  Необходими документи


   Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
   Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.

  Забележки


   Условия за плащане: при резервация - 50% от основната цена; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
   Условия за анулация: до 61 дни преди датата на отпътуване - без неустойка; от 60 до 30 дни - 50% от основната цена; от 29 до 16 дни - 70% от общата цена на пътуването; под 15 дни - цялата дължима сума.
   Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
   Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
   Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
   Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.
   Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!