Круиз - Индия, Малдиви и Шри Ланка - магията на Индийския океан


Програмата е шестнадесетдневна и включва 14 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Costa Victoria 5* - един от най-луксозните и големи кораби на круизната компания Costa, в каюти категория Basic, пристанищни такси, самолетни билети, всички трансфери, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда, една полудневна обиколка на Мумбай с включен обяд в първия ден от програмата. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря, вода, кафе, чай. Лети се с авиокомпания „Turkish Airlines” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).


Оферта №: 165148, екскурзия
Нощувки: 16 дни, 15 нощи
Транспорт: Кораб
Тръгва от: София
Маршрут: Мале, Коломбо, Мумбай

Програма

 • Ден 1

  ПЪРВИ ДЕН – 14.02.2020 – 16:00 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул. 18.20 ч. - кацане в Истанбул. 20:30 ч. - отпътуване за Мумбай. Нощен полет.

 • Ден 2

  ВТОРИ ДЕН – 15.02.2020 – 05:15 ч. - пристигане в Мумбай. Посрещане на летището. Туристическа програма в Мумбай: полудневен панорамен тур на Мумбай с екскурзовод на български и с включен обяд (включен в цената). Мумбай е наричан от индийците „Градът на мечтите“. Той е не само финансов и търговски център, но и град с богато културно наследство. Посещение на Индийската порта, Фонтана Флора, булевард ’’Марина Драйв’’ - крайбрежната променана на Мумбай, откъдето се открива прекрасна гледка към Арабско море. Обяд. Трансфер до пристанището. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб. Свободно време. Нощувка на борда на кораба.

 • Ден 3

  ТРЕТИ ДЕН – 16.02.2020Мумбай – престой до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров с доплащане 168 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва посещение на Слоновия остров, известен с комплекса от скални храмове, посветен на бог Шива (в списъка на ЮНЕСКО); панорамна обиколка на Мумбай – квартала на богатите ‘’Джушу” с едноименния плаж, където се намират къщите на много от звездите на Боливуд; ул. ‘’Вийр Нариман Роуд’’ и квартала “Чърчгейт” – финансов и бизнес център на Мумбай, един от най-скъпите райони в цяла Индия; джамията ‘’Хаджи Али’’ – изящен пример за индо-ислямска архитектура; гара „Чхатрапати-Шиваджи“ или ‘’Виктория Терминус” (в списъка на ЮНЕСКО) – шедьовър, съчетаващ викторианска готика и класическа индийска архитектура. 21.00 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 4

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 17.02.2020Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

 • Ден 5

  ПЕТИ ДЕН – 18.02.2020 – Мангалор - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Мангалор (Индия), едно от най-големите пристанища в Индия. Туристическа програма по желание с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на крепостното съоръжение-наблюдателница в Болор, построено от черен камък по времето на император Типу (1782-1799 г.); индуистия храм Кадри (X-XI в.) в Мангалор; католическия храм ‘’Св. Алуиз’’ в Мангалор, построен в 1878 г. от йезуитски мисионери. Интериорът на храма се отличава с картините на италианския художник Антонио Москени (1854 – 1905 г.); посещение на храма “Курдоли Гукарна’’, построен през 1912 г. и декориран със сцени от индуистката митология. Обяд. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 6

  ШЕСТИ ДЕН – 19.02.2020Кочин - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Кочин (Индия) – столица на щата Керала. Туристическа програма по желание: целодневен тур в Кочин с доплащане 87 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Холандския дворец (построен от португалците в 1555 г., разширен и реновиран от холандците в 1663 г., понастоящем е музей, съхраняващ най-значимите експонати от управлението на раджите на Кочин; eклектичната архитектура на двореца представлява традиционен за Керала стил, съчетан с европейски нюанси, като впечатляващи са орнаментите, представящи сцени от индуистката митология и Рамаяна). Обиколката продължава с посещение на синагогата и еврейския квартал на Кочин и църквата ‘’Св. Франсиск’’, една от най-старите църкви построени в Индия, построена в 1503 г., съхраняваща гроба на Вашку да Гама. Манастирът е паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на базиликата ‘’Санта Круз’’ – една от най-красивите църкви в Индия. Наблюдаване на традиционен риболов с китайски мрежи, уникален за района на Кочин и привнесен от китайски мореплаватели и търговци през XIV век. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 7

  СЕДМИ ДЕН – 20.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

 • Ден 8

  ОСМИ ДЕН – 21.02.2020 – 07.00 - акостиране на пристанището в Мале – столицата на Малдивските острови - това е кралският остров, където се намира дворецът и откъдето е управлявала малдивската кралска династия. Туристическа програма по желание – обиколка на Мале (продължителност 2 ч.) с доплащане 210 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с корабче, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва президентския дворец (отвън); Националния музей на Малдивите; джамията Хукуру (1658 г.), Ислямския културен център, посещение на традиционен пазар и рибен пазар. Завръщане на борда на кораба. Свободно време. Нощувка

 • Ден 9

  ДЕВЕТИ ДЕН – 22.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. Нощувка на борда на кораба.

 • Ден 10

  ДЕСЕТИ ДЕН – 23.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. 20.00 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 11

  ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 24.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

 • Ден 12

  ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 25.02.2020 – Коломбо - престой от 08:00 ч. до 17:30 ч.  Акостиране на пристанището в Коломбо (Шри Ланка). Туристическа програма по желание: целодневна панорамна обиколка на Коломбо с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Обиколката включва посещение на стария град - пазара Пета, Канелените градини, старата сграда на Парламента, фотопауза пред църквата „Света Лучия“,  храмовия комплекс „Гангарамая“ и помещаващия се в него храм „Сеема Малака“, парка Вихарамахадеви, Националния музей на Коломбо и храма „Келания“. Завръщане на борда на кораба. 17.30 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 13

  ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 26.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

 • Ден 14

  ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 27.02.2020 – Мармагао - престой от 08:00 до 17:00 ч.  Акостиране на пристанището в Мармагао (Индия). Мармагао е основният пристанищен град на щата Гоа. Градът е бил важен търговски и отбранителен център по време португалското присъствие (около 450 години), на което се дължи и силното португалско и католическо влияние в тази част на Индия. Туристическа програма по желание: целодневен тур Мармагао – Стара Гоа – Панаджи с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на Стара Гоа – столица на Португалска Индия (1530 - 1843 г.), впечатляващ с комплекса от църкви (в списъка на ЮНЕСКО), сред които базиликата ‘’Бом Жезус’’ (съхраняваща мощите на Св. Франциск Ксаверий - XVI в.), църквата ‘’Св. Франциск от Асизи’’, храма ‘’Св. Катерина’’ и др.; посещение индуисткия храм ‘’Шанта Дурга’’; посещение на плантация за подправки с включен традиционен обяд; панорамна обиколка на град Панаджи (столицата на Гоа, известна и като Нова Гоа) с посещение на Латинския квартал, където са разположени множество заведения, галерии и магазини и впечатляващ със своята архитектура в португалски колониален стил. Завръщане на борда на кораба. 17.00 ч. – отплаване. Нощувка.

 • Ден 15

  ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – 28.02.2020 – 08:00 ч. -  акостиране на пристанището в Мумбай. Следобед туристическа програма по желание: посещение на филмовите студия и снимачни площадки на Боливуд с доплащане 203 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника. По аналогия на Холивуд в САЩ, индийският Боливуд е един от най-големите производители на филми в света с мултимилионна аудитория и продажби. Посещение на най-известните снимачни студия „Филмалая“ и „Филм сити“, разположени в северната част на Мумбай. Завръщане на кораба. Нощувка.

 • Ден 16

  ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН – 29.02.2020 - Трансфер рано сутрин до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06:55 ч. 11:30 ч. - пристигане в Истанбул. 14:45 ч. - отпътуване от Истанбул за София. 15:05 ч. - пристигане в София.

Цени и дати

Цени

Дата на тръгване A: вътрешна каюта, Цена на възр. в двойна каюта A: вътрешна каюта, Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. A: вътрешна каюта, Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. B: каюта с прозорец, Цена на възр. в двойна каюта B: каюта с прозорец, Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. B: каюта с прозорец, Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. C: каюта с балкон, Цена на възр. в двойна каюта C: каюта с балкон, Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. C: каюта с балкон, Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр.
14.02.2020 3445.00 лв.  3345.00 лв.  2275.00 лв.  4085.00 лв.  3985.00 лв.  2675.00 лв.  4678.00 лв.  4578.00 лв.  2975.00 лв. 

Допълнителни доплащания

 • Целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров
  Цена 168.00 BGN
 • Обиколка на Мангалор
  Цена 93.00 BGN
 • Целодневен тур на Кочин
  Цена 87.00 BGN
 • Обиколка на Мале
  Цена 210.00 BGN
 • Обиколка на Коломбо
  Цена 85.00 BGN
 • Целодневен тур на Мармагао, Стара Гоа и Панаджи
  Цена 93.00 BGN
 • Посещение на Боливуд
  Цена 203.00 BGN
 • Такса за издаване на индийска виза
  Цена 145.00 BGN
Цената включва Цената не включва
 1. Самолетен билет София-Мумбай-София с прекачване през Истанбул на ‘’Турски авиолинии’’ с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж до 7 кг;
 2. Полудневен тур на Мумбай с включен обяд на 15.02.2020;
 3. Настаняване в категория Basic каюта;
 4. Пристанищни такси;
 5. Пълен пансион на борда на круизният кораб : закуска + чай и кафе, обяд, вечеря;
 6. Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, сауна, парна баня, кърпи за плаж, библиотека;
 7. Участие във всички мероприятия: игри, състезания, караоке, уроци по танци, тематични партита на борда на кораба;
 8. Жива музика, шоу програми, кабаре в театъра на кораба, вечерни партита на борда на кораба;
 9. Водач – придружител от туроператора.
 1. Такса обслужване към персонала на кораба – 12 евро на човек на ден, Заплаша се задължително на кораба на края на престоя. За деца от 4 до 13,99 години таксата е 50 % от цената на възрастен;
 2. Медицинска застрахова с покритие 10000 евро – 2 лв на човек на ден;
 3. Допълнителни екскурзии описани в програмата;
 4. Напитки, освен упоменатите като включени;
 5. Казино;
 6. Ползване на телефон, интернет;
 7. СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор на борда на кораба;
 8. Медицински и фотографски услуги, пране на борда на кораба;
 9. Разходи от личен характер;
 10. Виза за Индия – 145 лв;
 11. Виза за  Шри Ланка – 5 Евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса);
 12. Разходи от личен характер.

Екстри

Забележки


  Полетно разписание:

  Заминаване 14.02.2020 г.  
  София – Истанбул – Мумбай

  • 16:00 SOF - IST 18:20
  • 20:30 IST - BOM 05:15* + 1 ден

  Връщане 29.02.2020 г.
  Мумбай – Истанбул - София  

  • 06:55 BOM - IST 11:30
  • 14:45 IST – SOF 15:05

  Продължителност на полетите:

  • София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
  • Истанбул – Мумбай - около 6 ч. и 15 мин.
  • Мумбай - Истанбул - около 7 ч. и 05 мин.
  • Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

  Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

  Забележки:

  • Възможността за настаняване подлежи на препотвърждение.
  • Цените за всички останали видове настаняване се предоставят при запитване.
  • Цените са валидни до изчерпване на каютите по заложените в пакета цени.
  • Записалите допълнителни екскурзии пропускат обяда на борда на кораба.
  • Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

  Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

  Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

  Местна Валута: 

  • Индия - индийска рупия;
  • Шри Ланка - шриланкийска рупия;
  • Малдиви - малдивска рупия.

  Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

  • Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
  • Такса за издаване на индийска виза в размер на - 145 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
  • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

  Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Шри Ланка:

  • Виза за Шри Ланка – такса 5 евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса).

  Здравни изисквания:
  Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

  Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.


  За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането и двукратна виза за Индия.