Съчетай Индия в едно - екскурзия до Златния триъгълник и почивка в слънчева Гоа

Ранни записвания с отстъпка 100 лв. до 31.10.2019 г.
Омагьосваща – няма друга дума, която да описва по-точно загадъчната Индия!

Индия ще преобърне представите ви! Със способността си едновременно да внушава, очарова, вълнува и смущава, тя представлява необичайна смес от случайности и пъстри събития Ще ви отведем в многоцветната Индия разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични създания. Мястото, където въображението работи и душата се пробужда, както никъде другаде на земята! В индийската култура всичко е символично, всичко е метафора. Украсявайки видимото, материалното тяло, индийците изразяват тъгата си по своята божествена природа. За много индийки красивата дреха е един от начините за поклонение на Бог.

Ще станете част от едно пътуване до Раджастан – най- топлият и цветен щат в Индия, където ще посетим розовият град – Джайпур. Ще преминете през портите на Тадж Махал – там, където любовните писма са изписани върху камък. Ще ви повозим на гърба на слон, за да се изкачите до една от емблематичните крепости Амбер Форт и ще се пренесем с полет до другото лице на Индия - Гоа - най-малкият щат, разположен край брега на Арабско море, където ще забравите шума и напрегнатия живот на големия град и ще се отдадете на щастливо безвремие под слънцето, сред пясъчните плажове, кристалносините води и леко поклащащите се на вятъра палми.
Оферта №: 168401, екскурзия
Нощувки: 10 дни, 8 нощи
Транспорт: Самолет
Тръгва от: София
Маршрут: Делхи, Агра, Джайпур, Гоа

Програма

 • Ден 1
  06.04.2020 – СОФИЯ – ДОХА
  Отпътуване от международното летище в София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 13:00 часа. По маршрут София – Доха – Делхи. Пристигане в Доха в 17:50 часа. Отпътуване за Делхи в 19:45 ч.
 • Ден 2
  07.04.2020 – Пристигане в ДЕЛХИ – градът сътворен от хаоса (закуска, - , вечеря)
  Пристигане на международното летище в Делхи сутринта на 11.04.2020 г. в 04:45 ч. След получаване на електронната виза, ще бъдем посрещнати от представител на партньорската индийска агенция на летището за трансфер и ранно настаняване в PRIDE PLAZA HOTEL AEROCITY 5*: https://www.pridehotel.com/delhi/new-delhi-aerocity/overview/ или подобен.
  След закуска ще посетим Акшардам – осмото чудо на света - храмът на изкуството, ценностите и вярата. Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За построяването били използвани 12 000 тона бял мрамор ( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов камък (символ на разцвета), донесен от Раджастан. Любопитно е, че за строежа на основната сграда на храма не е използвано никакво желязо. Големите плочи били носени за ръчна изработка в градове, които са на около 500-600 километра от Делхи. След като били издялкани по пределен начин те били връщани в Делхи и сглобявани като пъзел. Храмът е висок 40 метра, дълъг е 96м, а е широк 84м. Впечатляващи размери, който са вкарали Акшардам в Книгата на Гинес като най-големият Хинду храм на Земята.
  Следобед се отправяме към Гробницата на Хумаюн–паметник на световното културно наследство от XVI в., намиращ се сред прекрасен парк. Това е гробницата на могулския император Хумаюн, построена през 1562 г. по поръчка на неговата съпруга и по план на персийски архитект. Тя е първата гробница-градина на Индийския субконтинент, както и първата постройка, която използва червен пясъчник в такъв мащаб. Освен това е и първата голяма постройка на могулите в града, като някои я определят за предшественик или прототип на Тадж Махал. Заедно с гробницата на Хумаюн, в комплекса се намират още редица други по-малки паметници.
  Ще видим още и Вратата на Индия–впечатляваща 42-метрова арка, издигната в памет на повече от 90 000 индийски войници, загинали във войните, водени от Британската империя.
  Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 • Ден 3
  08.04.2020/ДЕЛХИ – АГРА ( 200 км. , около 4 часа) ( закуска, - , вечеря)
  След закуска, около 7:00 отпътуваме за Агра - голям индустриален център в щата Утар Прадеш с население от около 1 585 700 души. Историята на града е тясно свързана с династията на Могулите, управлявала Индия през XVI-XVIII век. Основателят на династията Бабур прави Агра своя столица през 1522. От този град управляват императорите Акбар, Джахангир, Шах Джахан, докато последният от Великите Могули, Аурангзеб, измества столицата в Делхи.
  По пътя ще спрем в Сикандра, където се намира мавзолея на Могулския владетел Акбар Велики, разположен на цели 690 кв.м. Гробницата на Акбар е масивна сграда на пет нива, заобиколена от прекрасна градина. Тя е изградена в ислямски, хиндуистки, християнски и персийски стил и е символ на религиозната толерантност и широките възгледи на Джалал Уд-дин Мохаммад Акбар. По стара традиция, строежът й бил започнат към 1600 г. от самия император, който избрал и мястото за нейното издигане. След смъртта му, мавзолеят бил завършен от сина на могулския владетел Нур Уд-дин Салим Джахангир в 1613 г. Градината „Charbagh”, в средата на която е разположена централната сграда на гробницата, е оградена от високи стени с елегантни кули в четирите краища и е символ на ислямския рай, в който от Свещената планина се спускат четирите райски реки от мед, мляко и вино, даващи живот на света.
  „Западната порта” се нарича фалшива, защото тя не служи за преминаване. Стените на тази порта са покрити с приказен килим от цветна мозайка в персийски стил. В средата й се намира арковиден вграден портал - „iwan”, който както и при останалите три порти е шедьовър на могулското изкуство.
  При пристигане в Агра настаняване в CRYSTAL SAROVAR PREMIERE HOTEL 5*: https://www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/ или подобен.
  Следобед ще посетим Крепостта Агра. Историята на Агра връща хората далеч назад, преди повече от 2500 години, а по времето на Могулите, тя става нещо повече от крепостен град – столица на цяла Индия.
  През 1522 основателят на династията Бабур прави Агра своя столица. На неговия син Хумаюн били предложени дарове от бижута и скъпоценни камъни от семейството на краля(раджа) на Гвалияр(град на 122км. от Агра), сред които и прочутия Koh-i-Noor. Разцветът на Агра започнал с изкачването на трона на сина на Хумаюн - Акбар Велики. По време на неговото управление била изградена основната част от Агра Форт. Строежът й започнал през 1156г. и продължил до 1605г.
  Привечер ни очаква Тадж Махал - световноизвестния паметник на любовта, храм-мавзолей, който се намира на брега на река Ямуна. Той е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.
  Тадж Махал е съоръжение върху платформа с пет купола, издигащи се на височина 74 метра и с 4 минарета в ъглите (те са леко наклонени навън от гробницата, за да не я повредят в случай на разрушение). Пред храма е изградена градина с фонтани и басейн. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Мраморът има интересна особеност – при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин той става розов, а в лунна нощ – сребрист.
  Вечеря и нощувка в хотела по програмата.
 • Ден 4
  09.04.2020 АГРА – ДЖАЙПУР (закуска, - , вечеря)
  Закуска в хотела. Веднага след това поемаме на път към розовия град на щата Раджастан – Джайпур. По пътя ( само на 40 км. от Агра) ще спрем, за да разгледаме Фатехпур Сикри – градът, където всички религии живеят помирени. Фатехпур Сикри е старинен архитектурен комплекс, който свидетелства за културата на индийската цивилизация през 16 век, изграден между 1571 и 1585 г. от великия император Акбар - изключително харизматична личност. Той притежавал мъдрост, излъчване и магнетизъм, като се славел с безспорни военни и административни умения. Вместо да налага модернизирано чуждестранно управление той сключил съюз с владетелите на Раджпут, като се оженил за една от дъщерите на махарджата в Амбер. Така Акбар започнал голямата си мечта за обединяването на всички общности в Индия, в която всички религии да живеят заедно. Въпреки че имал много жени, владетелят нямал наследник. Това го накарало да посети светеца Шейх Салим Чистий, който живеел в селището Сикри. Светецът предсказал на императора, че ще се сдобие с трима сина. Не след дълго една от съпругите му забременяла и родила мъжки наследник, който в чест на пророка бил наречен Салим. По-късно той останал в историята като император Джахангир. В знак на признание Акбар решил да изгради в Сикри своя столица, като прибавил към името й и Фатехпур, което означава победа.
  Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри си остава огромната и величествена постройка, наречена Врата на победата и считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо." Пристигаме в Джайпур – основан през 1727 година и веднага се превръща в столица на най-големия индийски щат – Раджастан. Наричан „розовия град“, заради необичайния розов цвят на камъка, използван в строителството му. Според една легенда, през 1876 г., преди пристигането на принца на Уелс, било наредено да се нарисуват всички сгради в розов цвят и по този начин да се покаже дружелюбността и гостоприемството на местното население.
  Настаняване в Hilton Jaipur Hotel 5* https://www3.hilton.com/en/hotels/india/hilton-jaipur-JAIGHHI/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0APAC1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6JAIGHHI или подобен.
  Свободно време.
  Вечеря и нощувка.
 • Ден 5
  10.04.2020 ДЖАЙПУР (закуска, - , вечеря)
  Рано сутринта, след като закусим, ще посетим Амбер Форт – намиращ се на 11км от Джайпур. Основите на удивителната крепост са положени през 1592 г., но в сегашния си вид тя датира от началото на 18 век. В комплекса може да се види хармонията между хиндуисткия и мюсюлманския стил в архитектурата. В крепостта се намират храма на Кали, Залата на победата, Диван-и-Ам – залата на публичните изслушвания, Дворецът на огледалата Шиш Махал и залата на славата на Джаг Мандир. Един от основните акценти в Амбър Форт са сложните дърворезби по стените и таваните. Ще яздим слон, докато се изкачваме по хълма към крепостта. Връщането се осъществява с джипове.
  Следобед ще направим фото-спирка пред красивия Jal Mahal ( Водният дворец) – вероятно най-спокойната гледка сред хаоса на Джайпур.
  Hawa Mahal ( Дворецът на ветровете) – построен за улесняване на жените на кралското семейство – за да могат да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града
  Изграден изцяло oт червени и розови пясъчникови скали, Дворецът на ветровете Хава Махал е най-впечатляващ, ако се види рано сутрин при изгрев слънце, когато лъчите подчертават специфичната красота на фасадата. Конструкцията на женския палат предстъвлява пететажна пирамидовидна форма, която достига в най-високата си част до 15 метра. Обсерваторията Джантар Мантар – е колекция от архитектурно астрономически инструменти, построен от махараджа Джай Сингх II в Джайпур, Индия между 1727 и 1734 г. Името произлиза от „янтра“ („инструмент“), и „мантра“ („формула“, или в този контекст „изчисления“). Затова Джантар Мантар буквално означава „инструмент, с който може да се правят изчисления“. В местните раджастански диалекти често „Я“ се произнася като „Джа“. Така например „янтра“ (пътуване) е изразен „Джатра“.
  Градският дворец – основната атракция на града, архитектурно чудо, което съчетава уникална конструкция с мраморни резби и елегантни стаи, озеленени градини, напомнящи на английските паркове, дворове с необичаен розов камък. В обширните зали на двореца са се провеждали военни паради и приеми, сега в него се помещава музей.
  Нощувка и вечеря в хотела по програмата в Джайпур.
 • Ден 6
  11.04.2020 ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ (закуска, - , вечеря)
  Закуска в хотела. Отпътуваме за Делхи. При пристигане настаняване в хотела. Днес ще направим панорамен тур из индийската столица, за да се срещнем отблизо с : Джама Масжид - най-голямата джамия в Индия с две 40-метрови минарета. Построена е през периода 1644-1658 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан, който също така е създателят на световно известния Тадж Махал. Радж Гхат–мемориал, издигнат в чест на “бащата на индийската нация” Махатма Ганди.
  Свободно време за пазаруване в колоритния Janpath пазар.
  Вечеря и нощувка в PRIDE PLAZA HOTEL AEROCITY 5*: https://www.pridehotel.com/delhi/new-delhi-aerocity/overview/ или подобен.
 • Ден 7
  12.04.2020 – ДЕЛХИ – ГОА ( закуска, - вечеря)
  Ранна закуска и ранен Check out в хотела. Трансфер до летището за полет до Гоа.
  Бившата португалска колония, днес най-малкия индийски щат – Гоа, е разположен в централната част на западния бряг на Индия. Благодарение на живописните пейзажи, белоснежните плажове и целогодишния ваканционен сезон, пленява сърцата на няколко поколения туристи. През 60-те години на 20 век мястото започва да привлича огромно количество младежи, предлагайки прекрасна природа, философия на свободния дух и луди партита. В наши дни Гоа е курорт от световен мащаб с огромна притегателна сила с километричните широки плажове, лазурните води на Арабско море и почти винаги безоблачното си небе. Много от историческите паметници фигурират в списъка на Световното културно наследство (ЮНЕСКО). Освен всичко останало тук ще откриете множество аюрведически центрове, където можете да се подложите на лечебни програми и процедури.
  При пристигане, трансфер до хотела по програмата. Настаняване. Свободно време за релакс и практикуване на водни спортове.
  Вечеря. Нощувка.
 • Ден 8
  13.04.2020 ГОА ( закуска, - , вечеря)
  Рано сутринта, след закуска в хотела ни предстои опознавателен тур на Гоа. Ще се потопим в атмосферата на колониалната епоха, като се разходим из улиците на града, силно повлияни от португалците.
  Какво ще видим?!? Едва ли сте очаквали барокова църква в сърцето на Индия, но ето че ще станете свидетели на Базиликата де Бож Жезуш – построената през далечната 1605 г., посещавана от поклонници от цял свят и част от световното наследство на ЮНЕСКО. Намира се в Стара Гоа.
  Дона Паула Джети – това е популярно място за влюбени – и не само – с прекрасна гледка към Арабско море. От скалите при Дона Паула Джети ще видите как реките Мандови и Зуари се вливат в морето.
  Храмът Шри Мангеши – Намира се в Понда и е посветен на бог Шива, с типична индийска архитектура.
  Следобед - свободно време за плаж и почивка.
  Вечеря в хотела. Нощувка.
 • Ден 9
  14.04.2020 ГОА ( закуска, - , вечеря)
  Закуска в хотела.
  Днес ще направим екскурзия до водопада Дудсагар. От 300 м. височина се спускат белите като мляко водни струи на един от най-красивите водопади в Индия.
  Следобед - свободно време за плаж и почивка.
  Вечеря в хотела. Нощувка.
 • Ден 10
  15.04.2020 ГОА - ДОХА - СОФИЯ
  Трансфер до летището в Гоа за полет на Qatar Airways в 03:50 ч. към Доха. Пристигаме в Doha в 05:30 ч. Отпътуваме за София в 06:50 ч. Пристигане в София в 12:00 ч.

Цени и дати

Цени

Дата на тръгване човек в двойна стая
06.04.2020 4646.00 лв. 
Цената включва Цената не включва
 1. Самолетен билет за международния полет София – Доха – Делхи/ Гоа – Доха – София на Qatar Airways, с включени летищни такси и чекиран багаж 30 кг. (300 см) и ръчен багаж до 7 кг.
 2. Самолетен билет за вътрешен полет Делхи – Гоа на 12.04.2020
 3. Посрещане на летището от представител на партниращата агенция с традиционните цветни гирлянди.
 4. 2 нощувки в хотел Hotel Pride Plaza или подобен в Делхи + ранно настаняване при пристигане.
 5. 2 нощувки в хотел Crystal Sarovar Premiere или подобен в Агра.
 6. 1 нощувка в хотел Hilton Jaipur или подобен в Джайпур.
 7. 3 нощувки в хотел DoubleTree by Hilton Hotel Goa – Arpora или Novotel Goa Dona Sylvia Resort Hotel или подобен в Гоа.
 8. 8 закуски и 8 вечери
 9. Всички трансфери, екскурзии и разглеждане на забележителности по маршрута се осигуряват чрез климатизирано превозно средство.
 10. Пътни такси, такса за паркиране, такси за гориво, междудържавни данъци.
 11. Входна такса за посещение на паметниците, както е посочено в маршрута (само едно посещение).
 12. Водач на български език.
 13. Местен екскурзовод с английски език за разглеждане на забележителности / екскурзии по маршрута в Делхи, Агра, Джайпур и Гоа.
 14. Посещение на Акшардам, гробницата на Хумаюн, Вратата на Индия, Радж Гхат, Джама Масджит в Делхи.
 15. Посещение на Градския дворец, Обсерваторията Джантар Мантар, Дворецът на ветровете в Джайпур.
 16. Езда на слон в Амбер Форт, Джайпур (в зависимост от наличността, ще бъдат предоставени слонове или джипове, за да се изкачи форта) При слизане се използват джипове.
 17. Посещение на Тадж Махал и Агра Форт в Агра. Посещение на Сикандра по пътя за Агра.
 18. Посещение на Фатехпур Сикри по пътя за Джайпур.
 19. Разходка с рикша в пазара Чандни Чоук в Делхи.
 20. Посещение на водопада Дудсагар в Гоа.
 21. Всички държавни такси, пътни такси, гориво, паркинги.
 22. 24 часов сервиз от партниращата индийска агенция
 23. Медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗАД „Армеец“ и покрива “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ”. Лимитът на отговорност за „Спешна дентална помощ“ е 350 EUR/USD независимо от избраната застрахователна сума.
  • Виза (Документи необходими за подаване на виза: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, лични данни за онлайн формуляра за виза.) - 95 USD • Всяка допълнителна храна, която не е посочена в програма. (Обяди – ориентировъчна цена около 4 -5 $ на човек.) • Напитки по време на храненията. • Всички разходи от лично естество: пране, телефонни обаждания. • Всяка такса за камера по време на разглеждане на забележителности. • Всички услуги, които не са включени в офертата, са допълнителни. •Застраховка „Отмяна на пътуване” – доплащането от 1,5% до 2,5% е в зависимост от цената на закупения пакет и срока за анулация. •Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 25 лв. • Бакшиши шофьора и водача – 5$ на ден.

Екстри

Необходими документи

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане.
 • Виза
 • За лица под 18 год., пътуващи без родители се изисква нотариално заверена декларация от родителите - оригинал.
 • При пътуване на дете само с единия родител се изисква нотариално заверена декларация от липсващия, по време на пътуването родител.

Забележки

  ИНФОРМАЦИЯ ЗАПЪТУВАНЕТО ПО ЧЛ.82 ОТ ЗАКОНА ЗА ТУРИЗМА
  Дестинация: Индия
  Хотели: 4* и 5* Начин на плащане:
  При записване се внася 50% депозит от стойността на екскурзията, а пълно плащане се прави 70 дни преди отпътуване – 24.01.2020.

  Полетно разписание:
  QR 228 06.04.2020 София - Доха / 13:00 - 17:50
  QR 578 06.04.2020 Доха - Делхи / 19:45 - 01:55 на 07.04.2020г.
  QR 523 15.04.2020 Гоа - Доха / 03:50 - 05:30
  QR 227 15.04.2020 Доха - София / 06:50 - 12:00

  Продължителност на полетите:
  QR 228 06.04.2020 София - Доха / 4 часа и 50 мин.
  QR 578 06.04.2020 Доха - Делхи / 4 часа и 10 мин.
  QR 523 15.04.2020 Гоа - Доха / 5 часа и 10 мин.
  QR 227 15.04.2020 Доха - София / 4 часа и 50 мин.

  Часовете за вътрешен полет Делхи – Гоа на 12.04.2020 са няколко. Точното полетно разписание ще бъде обявено при потвърждение на групата.

  Допълнителна информация:
  Офертата важи при минимум 10 човека.
  Срок за събиране на минималния брой пътуващи - 20 дни преди началото на пътуване.
  Пътуването като цяло, не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  Екскурзии се провеждат на английски език, с превод на български от водача по време на пътуването.
  Използван транспорт самолет и автобус.
  Настаняването в хотелите е след 14:00 часа, местно време
  Всякакви местни, комунални или общински такси, въведени от местното законодателство, се заплащат при пристигане на рецепция в хотела. Размерът на таксите e възможно да се промени.
  Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия
  Туристите могат да прекратят договора за Туристически пакет, по всяко време, срещу съответната такса за прекратяване.
  Последователността на туровете по програмата подлежи на препотвърждение в зависимост от посещението на международни делегации и провеждането на събития.  
  Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.77 лв. и курс на евро 1 EUR = 1.956 лв. при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане 

  Туристическият пакет се предлага от туроператор Посока Ком ООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1000, ул. Сердика 12, тел: 070017107, e-mail: office@posoka.com