Сърцето на Азия - Тайван!
4* и 5* хотели

История, природа и пленяваща кухня - всичко това е Тайван. В западната част на острова ще се запознаете с историята и традициите на местното население, а в източната част ще се насладите на едни от най-красивите природни гледки в цял свят. Предоставяме ви уникална възможност да се докоснете до магията на този очарователен остров, не я пропускайте!

Цената включва:
 • Екскурзовод от България.
 • Двупосочен билет София - Истанбул - Тайпе с АК Turkish Airlines.
 • Летищни такси.
 • Всички наземни трансфери по програмата.
 • Входни такси за посетените по програмата обекти.
 • Настаняване в следните хотели:
  - 3 нощувки в Taipei City 4* в Тайпе.
  - 1 нощувка в Lealea Garden 4* в Сън Мун Лейк.
  - 1 нощувка в Howard Plaza 5* в Гаосюн.
  - 1 нощувка в Chihpen Century 5* в Тайтун.
  - 1 нощувка в Liiko Taroko 4* в Национален парк "Тароко".
 • 7 закуски, 4 обяда и 2 вечери.
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 Евро.

  Допълнителна информация:

 • Климатът в Тайван е много приятен - дълго лято и много топла зима. Средната температура през лятото е около 28 градуса, а през зимата - около 18.
 • Над 93% от населението на Тайван са последователи на будизъм, конфуцианство или даоизъм, а около 4,5% са християни.
 • Местната валута е Нов Тайландски долар, като 1 Щатски долар се равнява на около 30 Тайландски долара. Най-добре е да носите Щатски долари, които да обмените за местна валута на място.

 • Оферта №: 95690, екскурзия
  Нощувки: 10 дни, 7 нощи
  Транспорт: Самолет
  Маршрут: Last Minute, Тайпе, Сани, Сън Мун Лейк, Тайнан, Гаосюн, Кентин, Тайтун, Чипен, Хуалиен, Тайпе

  Програма

  • Ден 1
   СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
   - Среща на групата на терминал 2 на летище София.
   - Полет за Истанбул в 21:40ч. с авиокомпания АК Turkish Airlines.
   - Кацане в Истанбул в 23:05ч.
  • Ден 2
   ИСТАНБУЛ - ТАЙПЕ
   - Излитане от Истанбул за Тайпе в 01:45ч.
   - Кацане в Тайпе в 18:00ч. Посрещане от представител на местния партньор.
   - Трансфер до хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.
   - Привечер - кратка опознавателна среща с екскурзовода.
   - Нощувка.
  • Ден 3
   ТАЙПЕ - САНИ - СЪН МУН ЛЕЙК
   - Закуска.
   - Отпътуваме за градчето Сани, което е на 140 км от столицата. Местността е попупярна с дърворезбата и получава името "Царството на дърворезбата" в Тайван. Продължаваме обиколката към най-голямото езеро в Тайван - Сън Мун Лейк. Езерото обгръща малък остров наречен "Лалу". Плуването в езерото е разрешено само по време на фестивал, който се провежда тук всяка есен - "Sun Moon Lake Swimming Carnival". Ще посетим храма "Уен У" /реновиран и разширен през 1969г. в китайски стил/ и пагодата "Це-Ен", които са близо до езерото. Завършена през 1971г., пагодата била построена от тогавашния президент Чан Кайши в памет на неговата майка. От последния етаж на 46-метровата сграда се открива уникална гледка към езерото.
   - Вечерта ще се насладим на традиционно танцово шоу.
   - Вечеря.
   - Нощувка в хотел Lealea Garden 4* /http://sunmoonlake-moon.lealeahotel.com/.
  • Ден 4
   СЪН МУН ЛЕЙК - ТАЙНАН - ГАОСЮН
   - Закуска.
   - Отпътуваме за четвъртия по големина град в Тайван - Тайнан. Градът дълго време е бил политически, икономически и културен център на страната. Ще посетим крепостта "Форт Провинтиа" - една от най-важните в исторически план забележителности не само за Тайнан, но и за цял Тайван. Сградата е и една от най-красивите в региона. Ще посетим и храма на Конфуций, който бил построен през далечната 1665г. от династията "Кошинга". Съществува храм със същото име и в Тайпе, но той е построен далеч по-късно - през 1879г. и 1884г. След това предстои посещение на храма "Янпин Джунуан". Заобиколен от зеленина, храмът е единствената гробница във Фуджиански стил в Тайван.
   - Обяд.
   - Отпътуваме към втория по големина град в страната - Гаосюн. Ще посетим манастира "Фо Гуан Шан" - най-големият будистки храм в Тайван и център на будистко движение със същото име. Организацията "Фо Гуан Шан" е най-голямата благотворителна организация в Тайван. Днес ще посетим и храма "Тигър и Дракон", разположен до езерото "Лотус". Построен през 1976г., храмът се състои от две кули наречени тигър и дракон. Храмът е символ на традиционната Гаосюнска култура.
   Град Гаосюн е известен и с метростанция "Формоса Булевард" /известна е още като "Куполът на светлината"/. Върху този прочут купол се намира най-голямото произведение на изкуството върху стъкло. Покрива близо 2 200 кв.м. площ и е дело на италианеца Нарцисус Кваглиата.
   - Нощувка в хотел Howard Plaza 5* /http://kaohsiung.howard-hotels.com/.
  • Ден 5
   ГАОСЮН - КЕНТИН - ТАЙТУН - ЧИПЕН
   - Закуска.
   - Отпътуваме към град Хенгчун - най-южният град в Тайван. Ще посетим национален парк "Кентин", разположен на цели 150 хектара площ. Заради тропичният климат тук, температурните разлики през годината са много малки - в най-студените месеци средната температура е около 20 °C, а в най-топлите - около 27 °C. Гледките и атмосферата, които предлага тази гора, са единствени по рода си. Предстои посещение на старата част на Хенгчун - един от най-добре запазените древни градове в Тайван. Градът е изцяло разположен в национален парк "Кентин". Ще посетим и парк "Маобиту", който е само на 8км от Хенгчун. Това е и най-южната точка на острова. Фарът "Ерлуанби" е идеалното място да се насладите на зашеметяващи гледки към океана.
   - Отпътуваме към един от най-популярните СПА курорти в страната - Чипен.
   - Вечеря.
   - Нощувка в хотел Chihpen Century 5* /http://centuryhotel.com.tw/.
  • Ден 6
   ЧИПЕН - ХУАЛИЕН
   - Закуска.
   - Предстои пътуване по Източното крайбрежие. Ще посетим впечатляващите скални образувания в геопарк "Йелиу". Паркът е изграден от седиментни скали оформени в причудливи форми под въздействието на морската вода. Формата на бреговата ивица често е оприличавана на костенурка. В миналото от тук минавал важен търговски път, но заради проблемите, които създавали бурните води, той вече не се използва. Ще посетим и селцето Дулан, където отново ще можем да се насладим на уникални гледки към океана. Ще посетим и остров "Саншиантай" - едно от най-популярните места на Източното крайбрежие. Основна атракция тук е мост, който свързва това късче земя с основната част на острова. Построен през 1987г., мостът има вълнообразна форма, която наподобява дракон.
   - Обяд.
   - Отпътуваме към Хуалиен. Предстои посещение на рекреационната зона "Киксинтан", пленяваща посетителите с красивото синьо небе и тюркоазените води. Тук е идеалното място за медитация и пълен релакс.
   - Нощувка в хотел Liiko Taroko 4* /www.liikohotels.com.tw/.
  • Ден 7
   ХУАЛИЕН - ТАЙПЕ
   - Закуска.
   - Посещение на национален парк "Тароко". Разположен в клисурата "Тароко", в този парк се намира 19-километров каньон, чиито стени са изградени от мрамор и гранит на повече от 200 милиона години. Бързеите и водопадите придават неповторима красота на околността. Ще преминем през т. нар. "Суалоу Грото" - тунел, който разкрива уникални гледки към парка.
   - Обяд.
   - Преди да се насочим към Тайпе, ще посетим скалите "Чинг-Шуй" - 21 километра скален масив със средна височина от 800 метра /най-високата точка е 2408 метра/. Това е най-високият скален масив по крайбрежието на Тайван. Гледките към Тихия океан тук са особено впечатляващи.
   - Нощувка в хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.
  • Ден 8
   ТАЙПЕ
   - Закуска.
   - Днес ще посетим геопарк "Йелиу" - едно от най-известните природни чудеса в света. Намира се на около 90 минути от Тайпе. Зашеметяващият геоложки пейзаж е формиран в резултат на продължилото милиони години действие на вълните, вятъра и тектонските движения на земната кора. Най-известната скала е наречена "Главата на кралицата". Тя е толкова популярна, че пред нея има огромни опашки от желаещи да се снимат с нея. Други известни скали тук са така наречените "Свещници". Според някои учени, пейзажът в този геопарк прилича на повърхността на Луната. След това ще посетим известната улица "ДжиуФен", която предлага на своите посетители множество кулинарни изкушения, стилни кафенета и магазинчета за сувенири. Улицата предлага и зашеметяваща гледка към океана.
   - Обяд.
   - В края на деня е време за пускане на т. нар. "Летящи фенери". За тяхна родина се счита Китай, където били използвани за сигнализация още през III век. Наричани са с много имена в различните части на света, но независимо от имената им, тези фенери красят небето по цял свят без значение от причината за тяхното пускане в небето. В Тайван върху тези фенери всеки изписва своето желание, което иска да се сбъдне.
   - Нощувка в хотел Taipei City 4* /www.taipei-hotel.tw/.
  • Ден 9
   ТАЙПЕ - ИСТАНБУЛ
   - Закуска.
   - Предстои посещение на мемориала на Чан Кайши - най-важната историческа забележителност на Тайван. Всяка година той привлича огромен брой посетители. Разположен е в центъра на столицата. Построен през 1980г. като част от национален парк, в чест на бившия президент на Република Китай. Чан Кайши е най-дълго управлявалият държавник в света /управлявал Република Китай от 1928 до 1975 година/. Мемориалът е с обща площ от 250 000 кв. метра. Самата сграда се издига на 76 метра височина и представлява осмоъгълник, покрит с блестящ бял мрамор. След това ще посетим храма "Лонгшан" - най-известният храм в Тайван. Построен през далечната 1738г. и разположен в старата част на Тайпе, тази внушителна сграда е издържала множество природни бедствия и войни. След създаването на този храм, жителите на Тайпе многократно са го реновирали и днес той е повод за гордост на местните. Преди да се отправим към летището, ще посетим и най-високата сграда в Тайпе - небостъргачът "Тайпе 101". Височината му е 508 метра и е първият в света небостъргач минал височината от половин километър. Дизайнът е подчинен на традиционната Китайска архитектура. Основава се на символиката на цифрата осем - щастливото число в Китайската култура. В основата на кулата се намира "Taipei 101 Mall". Тук ще посетим Обсерваторията на 89-тия етаж, от където се разкрива смайваща гледка към Тайпе.
   - Трансфер до летището в Тайпе и полет за Истанбул в 21:50ч. с АК Turkish Airlines.
  • Ден 10
   ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
   - Кацане в Истанбул в 05:10ч.
   - Полет за София в 07:50ч.
   - Кацане в София в 09:05ч.

    Април 2018  
  П Вт Ср Ч П Сб Н
             
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
             
    Май 2018  
  П Вт Ср Ч П Сб Н
   
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
       

  Цени и дати

  Цени

  няма въведени цени
  Цената включва Цената не включва
  1. Екскурзовод от България.
  2. Двупосочен билет София - Истанбул - Тайпе с АК Turkish Airlines.
  3. Летищни такси.
  4. Всички наземни трансфери по програмата.
  5. Входни такси за посетените по програмата обекти.
  6. Настаняване в следните хотели:
   - 3 нощувки в Taipei City 4* в Тайпе.
   - 1 нощувка в Lealea Garden 4* в Сън Мун Лейк.
   - 1 нощувка в Howard Plaza 5* в Гаосюн.
   - 1 нощувка в Chihpen Century 5* в Тайтун.
   - 1 нощувка в Liiko Taroko 4* в Национален парк "Тароко".
  7. 7 закуски, 4 обяда и 2 вечери.
  8. Мед. застраховка с покритие 10 000 Евро.
  1. Допълнителни екскурзии.
  2. Напитки.
  3. Бакшиши.
  4. Лични разходи.

  Екстри

  Необходими документи

  • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
  • Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

  Забележки

  • За Тайван не се изисква виза за граждани на Европейския съюз.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  • При записване се внася 30% депозит. Пълно плащане се прави до 30 дни преди отпътуване.
  • Офертата важи при минимум 14 записани туристи.
  • Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1 USD = 1.83 лв. При увеличение на този курс с повече от 3%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.