ЮАР и Свазиленд
Земи на природни контрасти и съкровища!

С водач от България!

История, сафари и множество природни красоти - насладете се на това безкрайно разнообразие! Именно в източната част на ЮАР са концентрирани най-много културни и природни забележителности. Ще имате уникалната възможност да се потопите в ежедневието на двата най-големи мегаполиса в Южноафриканската република, да се впуснете в незабравимо сафари изживяване в най-големия сафари парк, да посетите очарователната страна Свазиленд, да се насладите на речна разходка с кораб по най-голямата мрежа от крайбрежни реки, в парка Saint Luchia, на брега на Индийския океан и за финал - ще посетим втория по височина водопад в света - "Тугела".

Предимства на програмата:
 • Подходящо време за посещение - средни температури, малка вероятност за валежи и спокойствие в парковете.
 • Подходящо време за наблюдаване на диви животни.
 • Разнообразен маршрут с посещение на най-популярните забележителности в тази част на ЮАР.

  Цената включва:
 • Екскурзовод от България.
 • Двупосочен билет София - Истанбул - Йоханесбург с АК Turkish Airlines.
 • Летищни такси.
 • Всички трансфери по програмата.
 • 7 нощувки в 3* и 4* хотели.
 • 7 закуски и 7 вечери.
 • Входни такси за включените в програмата обекти.
 • Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро.

  Полезни съвети:
 • Не се изискват специални имунизации. Препоръчително е носенето на хапчета против малария и репеленти против ухапване от насекоми.
 • Най-използвани след местната валута /Южноафрикански ранд - ZAR/ е Щатски долар.
 • Максималните температури в този период са между 20° и 25°, нощите са хладни. Носете си връхни дрехи.
 • Питейна вода - препоръчителна е консумацията на бутилирана вода.
 • Електричество - 220 / 230 V.

 • Оферта №: 96462, екскурзия
  Нощувки: 10 дни, 7 нощи
  Транспорт: Самолет
  Маршрут: Last Minute, Йоханесбург, Парк Крюгер, Мбабане, Сейнт Лусия, Дърбан, Йоханесбург

  Програма

  • Ден 1
   СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
   - Среща с вашият екскурзовод на терминал 2 на летище София.
   - Полет за Истанбул в 21:40 ч.
   - Кацане в Истанбул в 23:05 ч.
  • Ден 2
   ИСТАНБУЛ - ЙОХАНЕСБУРГ
   - Излитане от Истанбул за Йоханесбург в 01:35 ч.
   - Кацане в Йоханесбург в 10:35 ч. Посрещане от представител на местния партньор.
   - Отправяме се към хотел Indaba 4* /www.indabahotel.co.za/. Ще имаме време за кратка почивка в хотела, след което се отправяме към търговски център "Карлтън" - идеалното място за спиращи дъха гледки към Йоханесбург от птичи поглед. Със своите 223 метра и 50 етажа, това е най-високата сграда в Африка вече цели 41 години.
   - Привечер - информационна среща с екскурзовода.
   - Вечеря в ресторант "Chief's Boma", който предлага избор от над цели 120 ястия /www.indabahotel.co.za/Restaurant/chiefs-boma.html/.
   - Нощувка.
  • Ден 3
   ЙОХАНЕСБУРГ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР"
   - Закуска.
   - Ще посетим "Совето" - най – голямото предградие в Южна Африка. "Совето" се населява около 2 милиона души, които принадлежат на над 9 етнически групи и културното разнообразие тук е смайващо. По време на апартейда там са се събирали много от революционерите на страната. Нелсън Мандела е живял именно тук, на известната улица "Вилакази". От 1991 г. по инициатива на "Организацията за африканско единство" и ЮНЕСКО се чества годишнината от демонстрацията на ученици от 1976г. - "Денят на африканското дете". Над 10 000 деца излизат на бунт срещу правителствения план за въвеждането на "африкаанс" като основен език в училищата. Демонстрациите, започнали именно в "Совето", завършват трагично. Полицията използва несъразмерна сила и загиват много демонстранти. Най-известен от тях става Хектор Питърсън. Той се превръща в символ на въстанието заради направената от Сам Нзима фотография на умиращото момче, носено на ръце от 18-годишния Мбуиса Макхубона. Ще посетим изградения в негова чест тук мемориал.
   - След това се отправяме се към провинция "Мпумаланга". Предстои ни живописно пътуване из изключително красивия каньон на река "Блайд". Разположен в северната част на "Драконовите планини" /"Drakensberg"/, които представляват източната граница на голямото централно южноафриканско плато. Каньонът е дълъг 25 км със средна дълбочина внушителните 750 м, а най-високата точка тук е връх "Мариепскоп" /1944 м/. Определят го като най-големия "зелен каньон" в света, заради пищната си субтропична растителност. Той е и втория най-голям каньон на континента, след "Fish River" в Намибия. Ще се насладим на едни от най-изумителните образувания тук. Повечето от тях са имат странни имена - "God’s Window", "The Three Rondavels" и "Bourke’s Luck Potholes".
   - Пристигаме в хотел Protea Hazyview 3* /www.marriott.com/hotels/travel/hzvpr-protea-hotel-hazyview/.
   - Настаняване и вечеря в хотела, която включва избор измежду 3 салати, 2 месни ястия и 3 десерта.
   - Нощувка.
  • Ден 4
   НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР"
   - Закуска.
   - Днес ще се впуснем в едно незабравимо сафари приключение. Започваме търсенето на най-опасните и величествени животни на горещия континент, "големите пет" - лъв, слон, бивол, леопард и носорог. Национален парк "Крюгер" е най-големия национален парк в Република Южна Африка. Разположен на територията на две от провинциите на ЮАР – "Лимпопо" и "Мпумаланга". С площ от почти 20 000 кв. км, парк "Крюгер" се простира на 350 км от север на юг и на 60 км от изток на запад. На север граничи със Зимбабве, а на изток с Мозамбик. Крюгер е под опеката на държавата още от 1898 г., а през 1926 г. става първия национален парк на ЮАР. Паркът се слави с най-голямото разнообразие от животински видове в южната част на континентална Африка – над 147 вида бозайници, над 500 вида птици, 114 разновидности влечуги и над 49 вида риба. Лъвове, леопарди, слонове, черни и бели носорози, кафърски биволи, гепарди, жирафи, хипопотами, зебри, антилопи куду, кана и импала, ивичесто гну и още много други.
   - Настаняване и вечеря в хотел Pestana Kruger Lodge 4* /www.pestana.com/en/hotel/pestana-kruger-lodge/.
   Примерно меню:
  • Пикантна риба тон с нахут и салата с чери домати.
  • Пържен хек със сос тартар, печено пиле с "Пири пири" /сорт люти чушки/, лазаня с говеждо месо, зеленчукова паста.
   - Нощувка.
  • Ден 5
   НАЦИОНАЛЕН ПАРК "КРЮГЕР" - СВАЗИЛЕНД
   - Закуска.
   - Отпътуваме към Свазиленд - едно от трите кралства в Африка /заедно с Мароко и Лесото/. Свазиленд е една от най-малките държави на континента с площ от около 17 000 кв. км. Страната е почти изцяло "оградена" от ЮАР. Названието на държавата и народа "свази" идват от името на крал, управлявал по тези земи през XIX век. Ще посетим местен пазар в столицата Мбабане, а след това ще се отправим към селцето "Мантенга" /недалеч от столицата/, където ще се насладим на незабравима етно вечер, която започва с песни и танци на жени от местното племе в специални червено - черни носии. Ред е на мъжете от племето, които допълнително ще наелектризират обстановката с музикално изпълнение с огромни барабани. Всички желаещи могат да се включат активно в танците!
   - Настаняване и вечеря в хотел Lugogo Sun 3* /www.suninternational.com/royal-swazi-spa/.
   - Нощувка.
  • Ден 6
   СВАЗИЛЕНД - СЕЙНТ ЛУСИЯ /ЮАР/
   - Закуска.
   - Отправяме се на юг и отново сме на територията на Южна Африка - влизаме в парк "Сейнт Лусия".
   - Настаняване в хотел Elephant Lake 3* /www.elephantlakestlucia.co.za/.
   - Вечеря в ресторант "Ocean Basket" /https://oceanbasket.com/, която включва: салата, комбинация от риба "Кингклип" /най-често консумираният вид риба в ЮАР/ и скариди или калмари поднесени с чипс или ориз. Десерт - италиански шоколадови целувки.
   - Нощувка.
  • Ден 7
   СЕЙНТ ЛУСИЯ - ДЪРБАН
   - Закуска.
   - Парк "Сейнт Лусия" е разположен на източния бряг на провинция "Квазулу-Натал" на площ от 3 280 квадратни км. На територията на парка се наблюдава уникална речна мрежа около океанският бряг, пясъчни дюни и блата и "сърцето на системата" - искрящите води на езерото "Сейнт Лусия". Индийския океан е източната граница на парк "Сейнт Лусия". Близо до брега има приказно красиви коралови рифове, които са се формирали благодарение на топлото течение "Агулас". Освен езерото "Сейнт Лусия", в парка има няколко малки езерца, които се обитават от множество фламинго и пеликани. Паркът е и дом на около 800 хипопотама и 1 000 крокодила. Заради голямото разнообразие от диви животни и необикновената природа, през 1999 г. паркът е обявен за паметник на световното природно наследство.
   - Отправяме се към третия по големина град в ЮАР - Дърбан. Ще се разходим по "Златната миля" /"Golden mile"/ - 4 километрова плажна ивица с много уютни места за хапване и забавления.
   - Настаняване в хотел Holiday Inn Express Durban Umhlanga 3* /www.hiexhotels.co.za/holiday-inn-express/hotels/durban---umhlanga/.
   - Вечеря в ресторант "Butcher Boys Grill" /http://butcherboysgrill.co.za/ - тук се приготвят едни от най-добрите телешки стекове в страната!
   - Нощувка.
  • Ден 8
   ДЪРБАН - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "РОЯЛ НАТАЛ" - НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ГОЛДЕН ГЕЙТ"
   - Закуска.
   - Предстои кратка разходка из Дърбан и след това се насочваме към втория по височина водопад в света - "Тугела". Разположен e в източната част на "Драконовите планини", в Национален парк "Роял Натал". Водопадът е с височина от цели 948 м. Поделя се на пет каскади, най-голямата от които е 411 м. На местния език "Зулу", името на водопада означава "внезапен", защото през сухия сезон той почти изчезва и се завръща с топенето на снеговете. След зашеметяващите гледки тук ни предстои посещение и на Национален парк "Голден гейт", където природните картини са не по-малко впечатляващи. Тук ще открием множество причудливи образувания от оранжеви пясъчни скали, както и множество пещери, надвиснали скали, скални заслони и каньони. Някои от тях имат странни имена като "Носът на Гладстон" и "Титаник".
   - Настаняване и вечеря в хотел Golden Gate 3* /www.goldengatehotel.co.za/, която включва избор измежду 3 салати, 2 месни ястия и 3 десерта.
   - Нощувка.
  • Ден 9
   НАЦИОНАЛЕН ПАРК "ГОЛДЕН ГЕЙТ" - ЙОХАНЕСБУРГ - ИСТАНБУЛ
   - Закуска.
   - Отпътуваме към Йоханесбург и един от най-големите молове тук "East Rand Mall" /www.eastrandmall.co.za/.
   - Предстои трансфер до летището и полет за Истанбул в 18:20 ч.
  • Ден 10
   ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
   - Кацане в Истанбул в 05:00ч.
   - Полет за София в 07:50 ч.
   - Кацане в София в 09:05 ч.

  Цени и дати

  Цени

  Дата на тръгване човек в двойна стая
  04.05.2018 4692.44 лв. 
  Цената включва Цената не включва
  1. Екскурзовод от България.
  2. Двупосочен билет София - Истанбул - Йоханесбург с АК Turkish Airlines.
  3. Летищни такси.
  4. Всички трансфери по програмата.
  5. 7 нощувки в 3* и 4* хотели.
  6. 7 закуски и 7 вечери.
  7. Входни такси за включените в програмата обекти.
  8. Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 евро.
  1. Виза за ЮАР - 65 лв.
  2. Бакшиши.
  3. Напитки.
  4. Допълнителни екскурзии.
  5. Допълнителни хранения.
  6. Лични разходи.

  Екстри

  Необходими документи

  • Задграничен паспорт с валидност минимум шест месеца след крайната дата на пътуването.
  • Виза за ЮАР - 65 лв.
  • Непридружени лица под 18г. представят на граница нотариално заверена декларация от родителя/родителите си за правото да пътуват в чужбина.

  Забележки

  • При записване се внася 20% депозит. Пълно плащане се прави до 30 дни преди отпътуване.
  • Офертата важи при минимум 12 записани туристи.
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди заминаване.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  • Виза за ЮАР - издава се предварително от посолството на Република Южна Африка в София /ул. "Бачо Киро" 26/, за получаването на която се попълва визов формуляр /Посока ком оказва съдействие при попълването/ и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, две снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. При записване ще получите подробна информация за всички необходими документи и процедурата за получаване.
  • Не се изисква виза за Свазиленд.