Безплатен бюлетин всяка седмица, всички актуални промоции

 
Новини

Air Berlin представя бизнес класа по европейските си дестинации!


Добре дошли в “Airbistro” – нова концепция за предлаганите храни и напитки на борда за полети до близки и средно далечни дестинации.

Като част от стратегическото разширяване, от тази година Air Berlin представя на своите клиенти пътуване в бизнес класа по полетите в Германия и другите дестинации в Европа. Така авиокомпанията предоставя един отличен продукт за полети до близки, средно далечни и далечни дестинации.
Щефан Пихлер, главен изпълнителен директор на Air Berlin, сподели: „Намираме се в начален етап на значителна промяна, от която Air Berlin ще стане по-силна авиокомпания. С представянето на бизнес класа на нашите клиенти за полети по близки и сред нодалечни дестинации, ние вземаме стратегическо решение, което ще доведе до стабилно развитие и позициониране на компанията сред premium class компаниите на европейския пазар. Новият продукт ще ни направи по-атрактивни, особено сред бизнес и “Frequent Flyer” клиентите. Вече можем да се гордеем с бизнес класа на най-високо ниво в глобален мащаб.

Първият ред в самолетите е запазен за бизнес класа. Освен допълнителните услуги, клиентите ни ще разполагат с допълнително място за краката, което със своите 81 см достига европейските стандарти в това отношение. Друга ключова екстра на бизнес класата е гарантираното свободно средно място, което осигурява допълнително свободно място на клиентите.

Премиум обслужването на клиентите пътуващи в бизнес класа започва още преди полета: приоритетно чекиране, приоритетно преминаване през охраната, достъп до лаунджовете на летищата и приоритетен бординг.
След качването на борда клиентите ще бъдат посрещнати от екипажа със специална напитка като комплимент. След това ще могат да изберат от специалното а-ла-карт меню за бизнес класа.

На всеки клиент в бизнес класа се предоставя възглавница за допълнителен комфорт по време на полета. Включени в цената са два чекирани багажа до 32 кг. на всеки и два салонни до 8 кг. на човек. Промяна на дата или анулация се прави без доплащане. Запазването на конкретно място също е безплатно.

Членовете на програмата „Frequent Flyer” получават два пъти повече точки с всеки издаден билет за бизнес класа и така по-бързо могат да достигнат по-висок статус в програмата.

Добре дошли в “Airbistro”: нова концепция за предлаганите храни и напитки на борда, предназначена за всеки вкус. Air Berlin променя и обслужването в икономична класа за полети до близки и средно далечни дестинации. От тази година Air Berlin представя новата концепция “Buy-On-Board”, която предлага богат избор от храни и напитки, които могат да бъдат закупени на борда.

Постоянно променящото се меню предлага богат избор храни и напитки. Новост е например въвеждането на комбинация от гореща напитка и шоколадов мъфин за 4.50 Евро или специална наденица с безалкохолно или студена бира за 9 Евро. Предлагат се и специални местни храни и напитки. Типичен пример е специалната бира “BRLO”, създадена специално за Air Berlin и налична само на борда. Разбира се всеки клиент получава и традиционното шоколадово сърчице “Lind” след кацане. Цялото меню можете да разгледате на - www.airberlin.com/airbistro.
Пътниците на Air Berlin вече ще могат да закупят ястия, приготвени от известния ресторант Sansibar, намиращ се на немския остров Sylt, на всички полети, които са с продължителност повече от 90 мин. Кафе и чай също ще бъдат предоставени. Популярните коктейли “Хюго” и “Белини” ще бъдат добавени като комплимент от airbar-а. По думите на Щефан Пихлер:

“С новата услуга на борда ние отговаряме на нуждите на нашите гости, които биха искали разнообразни продукти, подходящи за всеки вкус и ценова гама. По този начин ще можем да създадем нови тенденции и да пуснем сезонни продукти.”

За полетите на дълги разстояния, пътниците в икономична класа ще продължат да се наслаждават на обичайните услуги на борда – до две топли ястия, безплатни топли и студени напитки, както и богата селекция от алкохолни продукти. Многостепенно à la carte меню от гурме ресторанта Sansibar ще се сервира в бизнес класа по дългите полети. Ще има и широка селекция от напитки. Най-старата дестилерия на Берлин – MAMPE, създадена от FliegerCocktail, специално за AirBerlin предлага три вариации на аперитив като алтернатива на традиционното шампанско.

През лятото на 2017 г., Air Berlin ще летят до САЩ по-често от всякога - със 78 директни полета до 8 дестинации всяка седмица. Новите услуги представляват около 50% от полетите по американските маршрути. Това ще оздрави хъбовете в Berlin Tegel и в Dusseldorf. Air Berlin е лидер на пазара що се отнася до полети до Северна Америка от двете летища.

Ново попълнение в дестинациите, предлагани от авиокомпанията, е Орландо с 5 полета седмично от Дюселдорф. Air Berlin също така ще предостави по-чести връзки с Бостън, Сан Франциско и Ню Йорк от Дюселдорф. В допълнение за предстоящия летен сезон ще се включат и 4 директни полета на седмица от Берлин до Сан Франциско, както и 3 полета до Лос Анджелис. Връзката между Берлин и Маями ще е 3 пъти седмично. Честотата на полетите между немската столица и Ню Йорк също ще се увеличи до 2 полета на ден.

Отново Щефан Пихлер споделя: “Ние укрепваме още повече лидерската си позиция на пазара за полети до Северна Америка от Дюселдорф и Берлин. С връзката между Берлин и Сан Франциско ние сме уверени, че ще привлечем голям интерес още от самото начало, докато Орландо ще бъде предпочитан по-скоро от бизнес сектора. ”