Безплатен бюлетин всяка седмица, всички актуални промоции

 
Новини

Европейските пътници резервират по-често онлайн

  • Европейските пътниците на авиокомпаниите, предпочитат да използват технологиите и 80% резервират полети онлайн, което е по-висок процент в сравнение с данните за поведението на хората от останалият свят. За разлика от тях обаче, когато става въпрос за чек-ин европейците предпочитат да го правят на летището по-често, отколкото пътниците от останалите части на света.
  • Това са констатациите за последните тенденции в поведението на пътниците за 2016 година, обобщени от технологичния доставчик SITA .


  • Изследването, което е проведено в пет европейски страни - Франция, Германия, Италия, Русия и Испания представлява почти 60% от общият брой на европейските пътници и показва, че точно както останалата част на света, 85% от европейските пътници са щастливи. Те също са по-щастливи в етапите на пътуването, където те имат по-голям избор и контрол в това, как те управляват своето пътуване.


  • В Европа употребата на сайтове за търсене и резервиране, е изключително популярно - 80% от пътниците резервират, 35% проверяват, а 31% получават своите бордни карти онлайн. Това се сравнява с по-ниските стойности в световен мащаб, съответно - 75%, 31% и 11%.

    Предпочитането на онлайн услугите, може да се дължи на профила на пътниците в тази част на света. SITA анализира видовете туристи и в Европа то най-често е - "Внимателно планиране", при 36% от пътниците.

    Това е по-висок дял от средния % в световен мащаб - 34%. Обяснението е че градските хора внимателно преценяват всички детайли, за да не изпитат нещо негативно по време на тяхното пътуване. Често пътниците правят двойна проверка на всеки етап от подготовката си за пътуване и са склонни да отпечатат и да си носят билетите.