Безплатен бюлетин всяка седмица, всички актуални промоции

 
Новини

Остров Света Анастасия е избран за туристическа атракция №1.

  • Остров Света Анастасия бе избран за туристическа атракция №1 в кампанията на вестник "Стандарт" - "Чудесата на България".
  • Това съобщава Община Бургас.
  • Наградата е сладка, защото е определена чрез електронния вот на хора от цялата страна. Тя идва само две години след цялостната реставрация на острова, извършена от Община Бургас със средства по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 20013. Всъщност най-голямата награда е нестихващият интерес на туристи от страната и чужбина, които правят записвания за посещение на Света Анастасия дори и сега.
  • В церемонията за връчване на наградите от кампанията "Чудесата на България", излъчена вчера по БНТ, бе отличен още един бургаски обект. Това е археологическият комплекс "Акве Калиде", който заслужи второ място в категорията "Открития". Това е място, за което ще се говори тепърва, защото е разкрита само една десета част от територията на този СПА център, известен през древността и средновековието на три континента.
  • В прякото предаване снощи историческата и туристическата стойност на двата бургаски обекта защитаваха зам.-кметът Йорданка Ананиева и проф. Божидар Димитров.